De laatste ontwikkelingen in de recreatiebranche

De recreatiesector in Nederland is al jarenlang vrij stabiel. En dat is niet zo vreemd. Wanneer mensen minder te besteden hebben, kiezen ze immers vaker voor een verblijf in eigen land in plaats van een dure buitenlandse vakantie. En wanneer het economisch wél voor de wind gaat, spint de binnenlandse recreatiebranche daar ook garen bij.

Ook in andere landen blijkt Nederland een gewilde vakantiebestemming te zijn. Onze luxe vakantieparken met comfortabele vakantiehuisjes en groene campings met goede sanitaire voorzieningen maken een verblijf in ons land voor toeristen een zeer aantrekkelijke optie. En dan hebben we het nog niet eens over steden als Amsterdam, die traditiegetrouw een grote trekpleister vormen en zelfs de meest fanatieke shopper tevreden stellen.

Kust en vakantiehuisjes winnen aan populariteit

De hierboven genoemde vakantiehuisjes zijn overigens niet alleen bij toeristen populair, want ook zelf gaan Nederlanders er graag naartoe om een weekje of weekendje te verblijven. De afgelopen jaren speelt bijna de helft van de binnenlandse vakanties zich af in een van deze huisjes. Reden genoeg voor campings in de recreatieve sector om noodgedwongen te innoveren.

Het zijn met name de huisjes aan de kust die een grote populariteit genieten. Als echt waterland staat Nederland immers niet alleen bekend om de vele plassen en meren, maar ook om de gunstige ligging bij de Noordzee en de bijbehorende kuststreek. In de voorbije 5 jaar steeg het aantal overnachtingen in een provincie als Zeeland alleen al met bijna 50 procent, terwijl de groei in het binnenland juist stagneert.

Innovatie noodzakelijk voor recreatieve sector

De noodgedwongen innovaties die veel campings momenteel doorvoeren, zijn vaak geïnspireerd op concepten uit de hotelwereld. Denk hierbij aan extra in- en uitcheckmogelijkheden, ontbijtservice en speciale aanbiedingen in samenwerking met lokale attracties en bezienswaardigheden. Ook de vergrijzing in een land is een trend waar campings steeds vaker op inspelen.

Van origine leent een camping zich immers niet altijd voor een comfortabel verblijf van ouderen. Een verregende campingplaats, hoge trappen en koude nachten zijn ongemakken die voor veel ouderen een drempel vormen. Door investeringen op het gebied van toegankelijkheid en zorg hopen campings deze bezwaren weg te nemen.

Moderne website een vereiste

Een punt van verbetering voor talloze dienstverleners in de recreatieve sector is tegenwoordig de online aanwezigheid. De moderne consument boekt zijn reizen en vakanties steeds vaker via internet en een goede website is dan ook een must om dit belangrijke kanaal ten volle te benutten. Helaas beschikken lang niet alle vakantieparken en campings hier nog over.

Verouderde boekingssystemen en websites die niet mobielvriendelijk zijn, schrikken klanten af en helpen de concurrentie in het zadel. Dit is de reden dat je op de website van Ormea niet alleen blogs over recreatie, vakantie en ontspanning leest, maar ook over nieuwe technieken en methoden om je website te optimaliseren.

Reageren is niet mogelijk