Bel met de klantenservice van Lidl

Lidl klantenservice | via Telefoonnummer 0900-0700

Een bekende discounter in Nederland is natuurlijk de Duitse supermarktketen Lidl. Hebt u een zakelijke of persoonlijke vraag aan dit bedrijf met vele vestigingen in Nederland? Dan wilt u waarschijnlijk even telefonisch contact met de klantenservice van Lidl. En dat is waar wij om de hoek kijken omdat we de gegevens verstrekken van de klantenservice van Lidl. Natuurlijk bent u tevens bij deklantenservice.nl aan het juiste adres als u de gegevens zoekt van ander supermarkten zoals de concurrent, de Aldi of van de Jumbo of de Albert Heijn. Maar in deze tekst willen we het graag even hebben over de klantenservice van Lidl. Deze supermarkt wint de afgelopen jaren telkens weer de eerste prijs voor beste groente- en fruitafdeling. En dat is voor een discounter zeer opvallend. Het is een razend populaire supermarkt omdat ze zeer lage prijzen hanteren. Dat komt mede omdat ze vrij weinig A-merken in hun assortiment hebben opgenomen. Daarnaast vullen ze hun winkels op een geheel andere manier dan andere supermarkten: met doos en al zodat u het direct uit de doos kunt pakken. Erg efficiënt en kostenbesparend. Voor de lagere inkomens is deze supermarkt vaak de eerste keuze. Bent u onlangs verhuisd en wilt u graag weten of er ook een Lidl bij u in de buurt is? Google het dan eens of bel met de klantenservice van Lidl om het adres en de openingstijden op te vragen. Wij geven geheel kosteloos de diverse nummer van de klantenservice van Lidl zodat u direct de juiste afdeling kunt bereiken.

De klantenservice van Lidl hebt u snel aan de lijn

Een andere optie om met de klantenservice van Lidl in contact te komen is door eerst met ons te bellen. Voor slechts 90 eurocent per minuut krijgt u een medewerker aan de lijn die naar u luistert en u het accurate telefoonnummer van de klantenservice van Lidl kan geven. Schrijf het even op en bel op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Wilt u liever direct doorverbonden worden? Dan is dat ook een service die wij verlenen. Dus vergeet niet om nadien ons nummer op te slaan in uw smartphone. De kans is groot dat u in de toekomst graag een bedrijf wilt bellen zonder lang in de wachtrij te hoeven staan. We bieden u gegevens aan op de site van bedrijven uit diverse sectoren. Denk onder andere aan:

  • Energie
  • Internet

We geven u per bedrijf een stukje geschiedenis over het bedrijf. Ook kunt u, mits van toepassing, het keuzemenu doornemen zodat u na het bellen gelijk de juiste code in kunt voeren. Daar zult u erg veel tijd en irritaties mee besparen.

Lees het keuzemenu alvast goed door

De klantenservice van Lidl heeft dan wel geen keuzemenu, dat geldt natuurlijk wel voor grote verzekeraars, banken, telecommunicatiebedrijven en andere dienstverleners. Door dergelijke menu’s even door te nemen weet u direct welke afdeling u moet hebben om uw klachten door te geven of gegevens te wijzigen. Houd uw laptopscherm daarom aan tijdens het bellen of schrijf de code even op. Geen gedoe meer met het doorverbinden naar foutieve afdelingen, lange wachtrijen of het ellendig lang afluisteren van een dergelijk geautomatiseerd keuzemenu. Klinkt u dat als muziek in de oren? Dan is het van harte aanbevolen om onze website in ieder geval even te bookmarken. Mocht u ten slotte toch nog vragen hebben over onze werkwijze. Hebt u een foutje ontdekt met betrekking tot de informatie over de klantenservice van Lidl? Dan horen we het erg graag van u. Voel u vrij om in dat geval het online contactformulier op te sturen. Lees meer…

Reageren is niet mogelijk