Boerderijvakantie

BoerderijvakantieBen jij op zoek naar een leuk soort vakantie? Dan kan ik je absoluut een boerderijvakantie aanraden! Het is altijd weer even zoeken waar je dit jaar naar toe zult gaan, of het nu om een korte of een langere trip gaat. Helemaal als je kinderen hebt, dan kan het best lastig zijn om een geschikte plek te vinden. Ik kan daar over meepraten, ik vond het zelf ook altijd erg moeilijk om leuke accommodaties te vinden, waar ook de kids het naar hun zin zouden hebben. Tot ik op een gegeven moment terecht kwam op de website van Parkvakanties. Daar ontdekte ik de boerderijvakantie en van dit idee werd ik eigenlijk meteen helemaal enthousiast! In de eerste plaats omdat wij zelf in de stad wonen en mijn zoons daardoor geen idee hebben hoe het er op het platteland nu eigenlijk aan toegaat. Zelf ben ik in een dorp opgegroeid en dan krijg je daar toch veel meer van mee. Het idee dat zij tijdens hun vakantie zouden kunnen leren over het boerenleven, over het houden van dieren en het telen van gewassen, dat sprak mij heel erg aan aan de boerderijvakantie.

Actieve boerderijvakantie

Wat mij ook aansprak aan de boerderijvakantie, is het feit dat er altijd wat te doen is op het boerenerf. Mijn zoons hebben nogal veel energie, het is voor hen lastig om het eens een dag gewoon rustig aan te doen. Heel begrijpelijk, zij zijn immers nog jong. Maar zelf wilde ik ook wel eens een keer gewoon een paar uur in het zonnetje kunnen zitten en lekker een boek kunnen lezen en mijn partner dacht daar eigenlijk net zo over. Gewoon even helemaal niets doen, hoe vaak kom je daar als ouders immers nog aan toe? Ik las al snel op Parkvakanties dat tijdens een boerderijvakantie de kinderen uitgedaagd worden om mee te helpen op het boerenbedrijf, al dan niet samen met hun ouders. Ik was benieuwd of dit zou werken, zouden ze wel zomaar met de boer mee willen gaan om die te helpen bij zijn werkzaamheden? Dit bleek echter geen enkel probleem, de jongens hebben heerlijk genoten en zich helemaal op het werk uit kunnen leven, terwijl wij tegelijkertijd een paar uurtjes volkomen rust hadden en even gewoon tot onszelf konden komen. Ook dat is wat mij betreft dus echt een groot pluspunt van de keus voor een boerderijvakantie!

Genieten van de natuur

Natuurlijk kunnen niet alleen de kinderen die aanwezig zijn meehelpen op het bedrijf, ook volwassenen mogen tijdens een boerderijvakantie hun handen uit de mouwen steken. Als jij van een actieve vakantie houdt, dan is dat natuurlijk heerlijk. We zijn allemaal gewend aan werk waarbij we vooral stilzitten, daarom was het eigenlijk wel heel erg prettig om nu eens een halve dag flink fysiek bezig te zijn. Dit is goed voor je lichaam, maar ook voor je geest, het geeft je de kans om mentaal even bij te komen. ‘s Avonds slaap je bovendien des te lekkerder! Prettig aan en boerderijvakantie is ook dat het je veel gelegenheid biedt om te genieten van de natuur, aangezien boerderijen vaak op het platteland gelegen zijn. Heerlijke fiets- en wandeltochten behoren dan ook zeker tot de mogelijkheden! Ik ben in ieder geval helemaal enthousiast geworden van de vakantie die wij op een boerderij gevierd hebben en ik kan dit anderen dan ook zeker aanraden! Via Parkvakanties.be kun je dergelijke vakanties boeken in:

  • Nederland
  • België
  • Duitsland
  • Frankrijk

De reistijd blijft hierdoor beperkt, waardoor je meer tijd overhoudt om echt te genieten van een heerlijke boerderijvakantie!

Reageren is niet mogelijk