Gashaard

Wil jij meer sfeer in je woonkamer toevoegen? Overweeg dan eens de installatie van een gashaard! Natuurlijk hebben we dit voor het verwarmen van onze huizen eigenlijk niet echt nodig, daarvoor beschikken we immers over andere systemen, over centrale verwarmingssystemen. Of dit nu werkt via een warmtepomp, een cv-ketel of vloerverwarming, overeenkomst is dat je altijd eigenlijk via één knop ervoor kunt zorgen dat je hele huis warm wordt. Ideaal natuurlijk, zo is het altijd overal aangenaam op temperatuur en hoef jij het nergens in je woning koud te hebben! Maar dergelijke systemen hebben ook een nadeel en dat is dat ze niet zo sfeervol zijn als bijvoorbeeld een gashaard of een open haard. Het zal wel te maken hebben met de oertijd, maar eigenlijk alle mensen vinden het prettig om naar de vlammen van een vuurtje te kijken. Hoe ze door de lucht spelen is gewoon heel mooi om te zien, het vlammenspel is iets waar velen echt heel erg lang naar kunnen kijken. En dat niet alleen, het geeft ook gewoon een fijne warmte. Het verwarmt immers toch heel anders als je rechtstreeks voor een vuur staat dan wanneer je indirecte verwarming via bijvoorbeeld de radiatoren ervaart. Een gashaard heeft wat dat betreft dus echt wel toegevoegde waarde.

Gashaard of open haard

Natuurlijk is een gashaard niet de enige optie als je een sfeervolle kachel wilt hebben, je kunt ook kiezen voor een houtkachel. Voor veel mensen is dit eigenlijk nog meer het ideale plaatje. Hout knettert immers zo prettig als het verbrandt en dat voegt ook nog weer wat toe aan de sfeer. Maar het verbranden van hout heeft ook een aantal nadelen. Zo moet je er continu om denken dat je wel op tijd een nieuw blok hout op het vuur legt, anders zal dit zeker doven. Met een gashaard hoef je hier niet om te denken, de aanvoer van de brandstof gaat dan gewoon automatisch. Bovendien komt er bij houtverbranding rook en fijnstof vrij, waar de buurt best last van kan hebben. Daar komt nog eens bij dat je er altijd om moet denken de je voldoende houtblokken op voorraad hebt die goed gedroogd zijn, anders kun je de kachel helemaal niet aansteken. Die houtvoorraad neemt dan ook nog weer eens redelijk wat ruimte in, wat niet bepaald ideaal is als je niet zo ruim behuisd bent. Met andere woorden, een gashaard heeft zeker wat voordelen, het is:

  • schoon
  • veilig
  • eenvoudig in gebruik

En je hoeft dus geen voorraadplek te hebben!

Installatie op maat

Wil jij ook graag profiteren van de voordelen die een gashaard jou kan bieden? Dan ben je bij Prins Badkamers & Haarden aan het juiste adres! Omdat iedere situatie anders is, leveren zij altijd maatwerk. Je kunt bij hen niet alleen maar een exemplaar kopen dat aan jouw wensen voldoet en dat bij jouw woning past, zij zullen er ook voor zorgen dat het allemaal goed geïnstalleerd wordt. Voor een veilige werking is dit immers ook van groot belang. Wil jij een gashaard bij hen kopen, dan kun je natuurlijk even op hun website badkamersenhaarden.nl kijken, maar je kunt ook een bezoek brengen aan hun showroom. Daar staan hun medewerkers voor jou klaar om jou hun collectie te tonen en jou te adviseren over welk product in jouw situatie de beste optie is. Op die manier kun je er zeker van zijn dat jij een goede keus maakt. Zij handelen vervolgens het hele traject zelf af, van het opnemen van de maten tot de uiteindelijke installatie. Zo kun je er zeker van zijn dat de gashaard perfect past en uitstekend werkt! Lees meer…

Reageren is niet mogelijk