Een magneetbord voor op kantoor

Bij ons op kantoor werken we veel met storyboards voor het maken van video’s en animaties en in het verleden plakte we elke scene met plakband op de muur, maar dat was eigenlijk nooit een hele fijne optie. Het is fijn om kleine aanpassingen te kunnen doen aan een scene zonder steeds een stuk van je storyboard weg te scheuren en op nieuw te hoeven printen of schetsen. Daarnaast was het ook niet heel bevorderlijk voor de muur om steeds met plakband te werken. Om die reden maken we sinds kort gebruik van een magneetbord. Dit is voor ons een uitstekende optie om mee te werken en daarnaast is een magneetbord ook in verschillende varianten te verkrijgen. Op whiteboard-flipover.nl kun je kiezen uit:

  • Enkelzijdige magneetborden
  • Dubbelzijdige magneetborden
  • Magneetborden die je aan de wand kunt hangen
  • Verrijdbare magneetborden

Omdat wij aan meerdere video’s en animaties tegelijkertijd werken en we soms ook gemakkelijk willen kunnen schakelen tussen diverse teams die bij ons verspreid door het pand zitten, hebben we ervoor gekozen om verschillende varianten van het magneetbord te proberen.

Een verrijdbaar dubbelzijdig magneetbord

Bij Whiteboard-Flipover hebben we gekeken naar de diverse mogelijkheden en we kwamen er al snel achter dat het prettig is om op een paar locaties in het pand een magneetbord aan de wand te hangen, wat we uiteindelijk hebben gedaan, maar dat was niet voldoende. We hebben de eerder genoemde schakeling tussen de teams nodig om diverse interpretaties van de storyboards te kunnen bespreken en een verrijdbaar magneetbord is daarvoor de uitkomst. Bijkomend voordeel is dat deze ook dubbelzijdig is. Dit biedt de mogelijkheid om aan één kant het storyboard te kunnen hangen en op de andere kant alternatieve scenes te plaatsen. Zo blijft alles bij elkaar en kunnen we simpel schakelen, door het bord even om te draaien en mensen ook op andere wijze te laten meedenken in het verhaal en de beeldvorming. Dit is perfect. Omdat een magneetbord ook gelijk als whiteboard gebruikt kan worden, kunnen eenvoudig suggesties worden toegevoegd en opmerkingen erbij worden geschreven. Niet alleen zijn die dan snel aan te passen en hoeft er niet steeds een nieuw vel papier uitgeprint en toegevoegd te worden, maar het maakt het hele storyboarding proces ook een stuk dynamischer. Een ander bijkomend voordeel is dat we een dubbelzijdig, verrijdbaar magneetbord ook tussen twee teams kunnen inzetten. Zo kunnen we twee storyboards van twee verschillende animaties tegelijkertijd op één magneetbord kwijt en dit werkt heel prettig, bijvoorbeeld wanneer de teams hun concept presenteren aan de groep. Op vrijdag presenteren de diverse teams aan alle medewerkers van het bedrijf de voortgang in hun werk, om zo iedereen van inspiratie te voorzien. Door het magneetbord naar de centrale plek te rijden is er direct voor 2 teams een presentatie van de storyboards voorbereid. Dit werkt voor ons erg efficiënt, zeker omdat ook hier vaak veel opmerkingen uit komen die bij de scenes geschreven kunnen worden en waarmee het team dan ook direct op maandag weer aan de slag kan gaan.

Snel geleverde magneetborden

Het aanschaffen van onze magneetborden is gedaan door onze office manager. Zij had de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar het juiste magneetbord voor de juiste plek en is zodoende op de website van Whiteboard-Flipover terecht gekomen. Zij wist wat de vereisten waren en kon dus eenvoudig en snel kiezen. Het bestellen was daarmee heel gemakkelijk, net als het betalen en verzorgen van de bezorging van de magneetborden. Uiteindelijk hadden we de magneetborden snel in huis en konden we ze ook direct in gebruik nemen. Prima service van Whiteboard-Flipover.

Reageren is niet mogelijk