Zonweringen tegen de hitte

Heel veel echt warme dagen hebben we in Nederland vaak niet, maar toch komen ook in ons kikkerlandje zonweringen goed van pas. Want ook als het buiten niet erg heet is, kan de stralende zon er toch voor zorgen dat het binnenshuis erg opwarmt. Waar dat in de lente en het najaar nog wel prettig is, kan dat er in de zomer toch voor zorgen dat het binnen te warm wordt. Als zonnestralen vrijuit op de ramen kunnen branden, dan kunnen de temperaturen in huis of in het gebouw erg oplopen. Door gebruik te maken van zonweringen voorkom je dat het binnen zo warm wordt dat je er niet meer kunt slapen, niet meer kunt leren of studeren of dat je er je werk niet goed meer kunt doen. Voor bedrijven, scholen en huizen is het dus zeker verstandig om bij die ramen waar de zon echt op kan staan te branden te kiezen voor goede zonweringen. Op die manier houd je de warmte buiten, terwijl je nog wel wat licht naar binnenkrijgt. Zo houd je het binnenshuis redelijk koel en kun je overdag gewoon doorwerken of studeren en ‘s avonds heerlijk slapen.

Verschillende soorten zonweringen

Ligt een deel van jouw huis of van jouw bedrijfspand ook altijd vol in de zon en kunnen de temperaturen daardoor binnen erg hoog oplopen? Dan zijn zonweringen dus een goede uitkomst. Wil jij hiervan gebruik maken, dan is het goed om te weten dat er verschillende varianten bestaan, die elk zo hun eigen voordelen hebben en elk voor verschillende situaties geschikt zijn. Je kunt kiezen uit:

  • knikarm zonneschermen
  • uitvalschermen
  • markiezen
  • screens
  • buitenjaloezieën

Wat is nu het verschil tussen deze verschillende varianten zonweringen? Bij buitenjaloezieën en screens sluit je het hele raam af. Dit heeft als grote voordeel dat er echt geen warmte naar binnen kan komen, maar het wordt daardoor ook volkomen donker in de betreffende ruimte. Bij knikarm zonneschermen en uitvalschermen gaat het allebei om rechte doeken, maar met het verschil dat het bij de eerste variant mogelijk is om er onderdoor te lopen, aangezien de arm waar het doek aan bevestigd zit niet in de weg zit. Voor de begane grond is de knikarm variant dus een betere optie, terwijl het uitvalscherm voor hogere verdiepingen prima past. Beide hebben ze als voordeel dat ze het raam niet geheel afsluiten en er daardoor toch daglicht naar binnen kan komen. Dit is bij een markies ook het geval, met het verschil dat hierbij het doek niet rechthoekig is maar gebold en ook de zijkanten afgeschermd worden. Ze hebben daardoor een heel andere uitstraling en houden meer licht tegen dan de genoemde zonneschermen. Door de grote verscheidenheid aan zonweringen, is er altijd voor iedere situatie een geschikte oplossing.

SunGo biedt de beste deal

Als je zonweringen bij jouw woning of bedrijfspand wilt laten installeren, dan kun je er op rekenen dat je bij SunGo niet alleen profiteert van een zeer ruime keus, maar ook van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Zij hebben al vijftien jaar ervaring op het gebied van het leveren en aanbrengen van zonweringen en helpen je graag met het vinden van de voor jou ideale oplossing. Graag komen zij bij je langs om jou van advies te voorzieken en op basis hiervan bieden zij je helemaal vrijblijvend een offerte op maat aan. Zo weet je zeker dat je de juiste zonwerking kiest voor jouw pand en dat je hiervoor niet teveel betaalt. SunGo is de expert op het gebied van zonweringen en daardoor een uitstekende keus om naar toe te gaan!

Reageren is niet mogelijk