Alles over 3d printing

Het staat als een paal boven water dat er nog steeds ontzettend veel mensen zijn die niet zo goed weten wat ze zich bij 3d printing voor moeten stellen. Geldt dit ook voor u? Is het voor u nog een onbekend terrein, maar wilt u wel graag weten hoe de vork precies in de steel zit, omat u er zelf ook wat mee wil doen? Dan is deze tekst speciaal voor u geschreven. Hierin informeren wij u over 3d printing, de kenmerken en de voordelen hiervan. Als u dus interesse heeft in dit boeiende onderwerp, dan raden wij u aan om deze tekst even goed door te lezen. Naar alle waarschijnlijkheid hebt u al wel van het fenomeen gehoord, maar weet u er niet het fijne van. Laten we beginnen met wat 3d printing eigenlijk inhoudt. Het gaat hier om een laagsgewijze opbouw van objecten. Ze worden dus wel geprint, maar dan laag voor laag. Op die manier wordt het driedimensionaal. Kunt u zich het een beetje voorstellen? De techniek is gebaseerd op Rapid Prototyping. Het hebben van een 3d-printer is nog erg zeldzaam, maar toch zijn er steeds meer particulieren, kleine bedrijven en zzp’ers die er eentje in bezit hebben. Het is natuurlijk nog niet zo bon ton als een normale printer… Is uw interesse voor 3d printing gewekt? Neem dan snel een kijkje op onze website, dit is llowlab.nl. En lees ook even verder in de volgende alinea, want daarin wordt de praktijk van 3d printing u haarfijn uit de doeken gedaan.

3d printing biedt echt ongekende mogelijkheden

In theorie is het met 3d printing uiteraard mogelijk om in feite alle objecten te vervaardigen. Niets is onmogelijk. Maar dit geldt lang niet altijd voor de praktijk. Er moet nog een flinke slag geslagen worden op het gebied van materialen, want daar zit ‘m vaak nog de beperking. Toch worden er al heel wat 3d-prints gemaakt, vooral in de creatieve industrie. Ook kunnen er bijvoorbeeld sieraden worden gemaakt van afval door middel van een 3d-printer. Maar het printen van schoenen of kleding lijkt op dit moment nog een beetje een ver van ons bed show. Toch moeten we het niet voor onmogelijk houden dat dit op den duur wel gaat gebeuren. 3d printing is aan een opmars bezig en we kunnen naar alle waarschijnlijkheid op dit moment nog niet beseffen hoe ver de techniek zal reiken. Heeft u het gevoel dat u hier wel iets mee zou willen doen en bent u op zoek naar een echte 3d-printer? Surf dan snel naar llowlab.nl om er het fijne over te weten te komen. Wij informeren u graag!

Alle achtergrondinformatie die u nodig heeft om weloverwogen te kiezen

Als u in zee gaat met Llowlab, dan maakt u een hele verstandige keuze. U kiest dan namelijk voor:

  • Hét blog van ons land over 3d printing
  • Gratis achtergrondinformatie over dit boeiende fenomeen
  • Hulp bij het vergelijken van diverse printers, zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken als u er eentje wilt bestellen
  • Het laatste nieuws op dit vlak
  • Een goed overzicht van bedrijven waar het mogelijk is om 3d-prints te laten maken

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan met het opsommen van de voordelen van Llowlab. Wij delen onze passie over 3d printing graag met u. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of wilt u een vraag stellen? Schroom dan niet en neem vandaag nog even contact met ons op. Wij horen in ieder geval graag van u!

Reageren is niet mogelijk