Alles over zweetvoeten en hoe je het kunt voorkomen

Zweetvoeten of stinkvoeten zijn uiteraard erg vervelend. Als je ergens op bezoek komt en je wilt je schoenen uittrekken, dan kan dat niet als je weet dat je last hebt van zweetvoeten. Het is dan vooral ook heel ongemakkelijk om je in sociale kringen te bewegen. En wat als je een date hebt? In het ergste geval is het niet zo dat de date op niets uitloopt, maar juist dat de date succesvol is! Want in dat geval moet je immers naar de slaapkamer waar ook de schoenen uitgetrokken moeten worden. Het zou wat al te ongemakkelijk zijn als je eerst moet douchen omdat je last hebt van zweetvoeten. Het is niet bepaald een goede manier om de spanning te handhaven. Het tegendeel is waarschijnlijk eerder het geval. Maar wat zijn zweetvoeten nu eigenlijk en waarom hebben sommige mensen wel zweetvoeten en andere mensen niet? Als eerste moet opgemerkt worden dat zweetvoeten niet hetzelfde zijn als stinkvoeten. Je kunt namelijk ook zweten zonder te stinken. Zweet is van nature reukloos. Pas als je zweet zich gaat mengen met de bacteriën op je lichaam ontstaan er vervelende geuren. Dus als je zweetvoeten hebt, dan betekent dat niet per definitie dat je voeten ook stinken. Probleem is natuurlijk dat de voeten een perfecte plek zijn voor bacteriën. Ten eerste is het een warme plek waar schimmels prima kunnen gedijen. Daarnaast heb je een eeltlaag die gaat schilferen en bacteriën vinden dat heerlijk. Als je dan ook nog een lichaam hebt waarbij jou organisme de voeten verkiest boven andere lichaamsdelen om vocht af te voeren, dan heb je de perfecte cocktail voor stinkvoeten. Maar het is niet zo dat je er zelf niets aan kunt doen. Er zijn namelijk verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat je zweetvoeten veranderen in stinkvoeten. Hierbij kun je denken aan:

  • Stress en spanning
  • Slechte hygiëne
  • Overtollig eelt
  • Slechte conditie
  • Overgewicht

Alles draait vaak om de productie van overtollig vocht dat het lichaam wil verlaten. Als je overgewicht hebt, dan heb je vaak ook een slechte conditie. Dat betekent dat je bij minimale inspanning al heel veel gaat transpireren waardoor je dus sneller gaat zweten. Als je dan ook nog gebrekkig schoeisel draagt en sokken van een verkeerd materiaal, dan zullen je voeten juist sneller gaan stinken door je zweetvoeten. Ook als je voeten niet goed verzorgt, dan zal je sneller last hebben van stinkvoeten, omdat de bacteriën niet goed worden verwijderd. Je kunt dus van alles doen om stinkvoeten te voorkomen en je kunt daarbij de hulp inschakelen van skystep.nl.

Wat kun je tegen zweetvoeten doen?

Je kunt verschillende dingen doen om de kans op stinkvoeten te verminderen. Denk aan het verwijderen van overtollig eelt, het goed wassen van je voeten en het dragen van de juiste schoenen en sokken. Daarnaast kun je gebruik maken van extra hulpmiddelen waarmee je de kans op stinkvoeten nog kleiner kunt maken. Deze hulpmiddelen kun je bestellen via skystep.nl. Wat hulmiddelen betreft kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Voet deodorant
  • Oplossing tegen zweetvoeten
  • Plantaardig gelooide inlegzool

Met deze en vele andere hulpmiddelen kun je de kans op stinkvoeten dus verminderen. Maar het is belangrijk om te beseffen dat dit hulpmiddelen zijn. Je moet dus ook goede schoenen kopen en zorgen dat je de hygiëne van je voeten op peil houdt.

Bestel de nodige hulpmiddelen via skystep.nl

Als je merkt dat je last hebt van stinkende voeten en als je zelf al de nodige maatregelen hebt genomen, dan kun je de extra hulpmiddelen eenvoudig bestellen via de website van skystep.nl.

Reageren is niet mogelijk