Een heldere kijk op de wereld dankzij ooglaseren bij Clinic Select

We zijn als mensen uitgerust met 5 zintuigen en het vermogen om te kunnen zien, is van die 5 toch wel de belangrijkste. Onze ogen stellen ons in staat om de wereld om ons heen waar te nemen. Dankzij onze ogen kunnen we genieten van de blauwe lucht en de vele andere kleuren in onze wereld. De ogen zijn wat dat betreft een wonder van de evolutie, want hoe heeft zoiets complex als het oog zich zo kunnen ontwikkelen? Maar de ogen zijn niet perfect. We zien alleen dat wat we kunnen zien. Dat betekent dat we geen toegang hebben tot de wereld van atomen, moleculen, neutronen of quarks. Dat is immers niet nodig om te kunnen overleven en dus heeft de evolutie de ogen niet met zulke vermogens uitgerust. Dat betekent ook dat wat we zien een functie is van onze ogen. Dus de lucht is objectief gezien niet blauw. De lucht verschijnt als blauw, omdat dit de manier is waarop onze ogen de lucht als het ware interpreteren. Ook de scherpte en diepte is beperkt. Maar het kan gebeuren dat diezelfde scherpte minder wordt. In dat geval moet je het met hulpmiddelen corrigeren. Je kunt dan een bril dragen die de scherpte van je zicht herstelt, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor ooglaseren. Dat kun je bijvoorbeeld laten doen bij Clinic Select.

De voordelen van ooglaseren

Ooglaseren heeft uiteraard enkele duidelijke voordelen ten opzichte van een bril of lenzen. Als je kiest voor ooglaseren, dan ben je na 1 behandeling klaar. Als je beide ogen laat laseren zijn het technisch gezien twee behandelingen, maar overall is het 1 procedure. Daarna zijn je ogen weer scherp en kun je de wereld weer zien zoals voorheen. Als je een bril draagt, dan moet je die altijd blijven dragen wanneer je scherp wilt kunnen kijken. Verder moet je af en toe nieuwe glazen kopen wanneer je oude beschadigd raken of wanneer je oude glazen niet langer sterk genoeg zijn. Ogen kunnen namelijk steeds minder worden naarmate de tijd vordert. Monturen zijn vandaag leuk, maar morgen misschien niet meer. Daarom moet je af en toe investeren in nieuwe monturen. Nu is het kopen van 1 bril met 1 set glazen al niet heel goedkoop te noemen. Maar als brildrager ben je door de jaren heen dus veel geld kwijt aan het kopen van nieuwe glazen en monturen. Uiteraard heb je na het ooglaseren geen last van een bril op je hoofd, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken over je uiterlijk of over een constant gewicht op je neus. Dit alles geldt in meer of mindere mate ook voor lenzen. Deze hoef je niet te dragen als je kiest voor ooglaseren. Dat betekent geen gedoe met het in en uit doen van de lenzen. Je hoeft deze dan ook niet aan te schaffen.

Doe de online ogentest

Via de site van laatjeogenlaseren.nl, kun je snel ontdekken of jij in aanmerking komt voor ooglaseren. Dat doe je via de online ogentest. Verder vind je op de site meteen ook informatie over:

  • Behandelmethodes
  • Tarieven
  • Oogafwijkingen

Reageren is niet mogelijk