Ons bedrijf floreert dankzij de catering opleiding

In 2015 hebben we ons cateringbedrijf opgezet in Hoogeveen. Het idee was om een leuk bedrijfje op te zetten, wat personeel in dienst te nemen en het rustig uit te bouwen. Dat idee hebben we binnen drie maanden laten schieten. Toen we gevraagd werden voor een enorme bruiloft in Hoogeveen zelf, hebben we de kans gegrepen om onszelf direct te etaleren. De aanwezigen waren zo te spreken over de kwaliteit van de catering dat de opdrachten binnenstroomden. Daar hadden we niet op gerekend! Na een jaar zagen we in dat dit niet meer ging werken, ook niet omdat we opdrachten binnenkregen uit heel Drenthe en Overijssel. We moesten de basis van ons bedrijf veranderen aangezien we steeds meer aanvragen af moesten wijzen en dát wil je niet wanneer je een goedlopend bedrijf op wilt zetten. We besloten te zoeken naar een catering opleiding met een goede ondersteuning. Niet voor onszelf, maar voor de mensen die we in dienst hebben. Uiteraard hadden we zelf de mensen op kunnen leiden, maar wanneer je zolang aan het werk bent in de branche, is het lastig om mensen van een catering opleiding te voorzien waarbij zij ook echt de fundamentele kennis meekrijgen. Gelukkig was dit ook niet nodig: KSS Kort Support Services zorgde voor de best mogelijke catering opleiding voor al onze mensen.

Wat gebeurde er na de catering opleiding?

Nadat onze mensen een catering opleiding doorlopen hadden, wisten zij precies wat er gedaan moest worden. We hebben de mensen ingedeeld in verschillende teams en hebben er drie extra locaties bij gezocht zodat iedereen alle ruimte heeft om gewoon te werken. De locaties zijn verspreid over het noorden van Nederland. Aangezien alle mensen de catering opleiding doorlopen hebben, weten zij niet alleen precies wat er gedaan moet worden. Zij weten ook waar ze op moeten letten en zijn goed in staat om zelfstandig te werken. Dat werpt vruchten af voor ons, want na een leertraject (het zelfstandig runnen van een locatie is niet iets dat je automatisch kunt) kunnen alle locaties nu zelfstandig draaien. Wij halen de opdrachten en aanmeldingen binnen, maken de prijzen en offertes op en de teams doen vervolgens de rest van het werk. Alle teams hebben daarnaast de vrijheid gekregen om meer mensen aan te trekken wanneer het nodig is – en die nieuwe mensen krijgen uiteraard direct een catering opleiding van ons cadeau wanneer zij geschikt bevonden worden door het team waarin zij werken. Handig, want op die manier hebben wij de handen vrij om bezig te gaan met de fundamenten van het bedrijf. Het komt zelden voor dat wij zelf nog in de keuken moeten staan.  

Personeel opleiden, de beste keuze ooit!

Het opleiden van ons personeel middels een catering opleiding is de beste zakelijke beslissing geweest die we genomen hebben. Samen met kortsupportservices.nl hebben we een goede aanpak gekozen waardoor we écht de mogelijkheid gekregen hebben om ons bedrijf breder op te zetten. Het plan dat we hadden, het opzetten van een klein bedrijfje, dat plan is inmiddels het raam uit. We willen nu actief de markt bedienen in het noorden van Nederland om hier de nummer één te worden op het gebied van catering. Aangezien hier alle contacten en leveranciers te vinden zijn, blijft onze aandacht in eerste instantie in het noorden liggen omdat we nog niet de middelen hebben om uit te breiden. Aan alle startende bedrijven raden we vooral aan om te investeren in het personeel. Het werpt zijn vruchten af én het zorgt ervoor dat het personeel al snel loyaal wordt omdat het zich onderdeel van je bedrijf voelt.

Reageren is niet mogelijk