Een Lapland vakantie, kunt u de kou weerstaan?

Wilt u graag eens naar het noorden op vakantie? We hebben het natuurlijk niet over Groningen en Friesland maar over onze noordelijke buurlanden. Helemaal boven in Europa ligt de regio Scandinavië. Dit gebied bestaat uit Denemarken, Zweden en Finland. Ook IJsland wordt weleens geschaard onder de regio Scandinavië maar dat is incorrect. Mocht u trouwens naar IJsland op vakantie willen dan bent u tevens bij xplorethenorth.be aan het juiste adres. In deze tekst willen we het over de Lapland vakantie hebben. Lapland is weer een aparte regio binnen deze Scandinavische landen en beslaat Noorwegen, Zweden en een stuk van Finland. Finland valt overigens niet onder Scandinavië maar wel onder Lapland. Volgt u het allemaal nog? Wij hopen van wel. En anders kunt u al deze informatie in tekst en beelden op onze website bekijken. Wij bieden u naast een prachtige Lapland vakantie ook reizen naar Spitsbergen, IJsland en andere eilanden en streken in deze noordelijke regionen van Europa aan. Bent u dol op de oceaan, op het noorderlicht, op avontuurlijke reizen door de sneeuw en het ijs van de Noordelijke IJszee? Hebt u altijd al eens ijsberen in hun natuurlijke habitat willen zien en kunt u niet langer wachten met het boeken van uw persoonlijke Lapland vakantie? Haast u dan naar onze website en geef al uw wensen aan ons door. We willen namelijk uw Lapland vakantie erg persoonlijk maken want dit is een vakantie die u ongetwijfeld de rest van uw leven zal bijblijven.

Geniet tijdens uw Lapland vakantie van het onweerstaanbare noorderlicht

U hebt geen vaccinaties of visa nodig als u een Lapland vakantie wilt maken. Wel wordt er verwacht dat u respectvol met het milieu omgaat. Het is een prachtig gebied waar u elanden en rendieren los ziet lopen. In voornamelijk de avonduren tot diep in de nacht kunt u het bijzondere groene noorderlicht zien. Dat kan op elke plek boven de poolcirkel. U hebt de meeste kans om het noorderlicht te zien tijdens uw Lapland vakantie van september tot en met april omdat het dan zelfs overdag maar enkele uurtjes licht is. We raden een Lapland vakantie ook in de zomer aan hoewel u dan wat noordelijker zult moeten reizen als u dit adembenemende licht wilt waarnemen. Maar u komt hier ook voor de wintersport. Reis met uw vrienden of met uw partner per trekslee of ga langlaufen van trekkershut naar trekkershut. Vindt u dat te vermoeiend? Huur dan een paar sneeuwscooters en vervolg uw weg. U begrijpt dat een Lapland vakantie een reis is die u met zorg moet samenstellen. Het is daarom handig om een professioneel reisbureau in de arm te nemen dat hier jaren ervaring mee heeft. En dat is dan ook waar wij om de hoek kijken. Of u nu expedities wilt maken, een gezellige groepsreis wilt maken of liever een chaletje in Lapland wilt huren om de kerstdagen door te komen, wij bieden het allemaal aan.

Direct boeken of toch nog even wat meer informatie opvragen?

Qua Lapland vakantie hebt u dus nog heel wat keuzes te maken. Het is een bijzonder grote regio en u kunt zowel de natuur in als de cultuur opsnuiven. Hier in het noorden wonen namelijk nog afstammelingen van de Inuit, ook wel bekend als de Eskimo’s ook al worden ze zo liever niet genoemd. U kunt tevens op een echte ijsbreker door de Noordelijke IJszee het nog noordelijker gelegen Spitsbergen bereiken. We kunnen het ons goed voorstellen dat u nog heel wat vragen hebt

  • Vraag daarom een offerte aan,
  • Bel ons even op,
  • bekijk de vele foto’s op de site en Facebook.
  • Boek direct uw vakantie bij Xplorethenorth

Reageren is niet mogelijk