Esta aanvragen

Binnen de Europese Unie kunnen wij allemaal zonder problemen reizen, maar gaan we daarbuiten, dan hebben we vaak een visum nodig. Zo moet je een esta aanvragen als je de Verenigde Staten wilt bezoeken. Dat visa binnen de EU niet nodig zijn, komt omdat we met elkaar in het Schengenverdrag hebben afgesproken dat er vrij verkeer van mensen is. Daarom zijn de grenscontroles tussen deze landen ook steekproefsgewijs en vinden de echte controles plaats bij de grenzen van landen die niet bij het genoemde Schengenverdrag horen. Reis je echter naar andere landen, dan heb je wel een visum nodig. Soms krijg je dit ter plekke, op het moment dat je in het betreffende land aankomt en je meldt bij de douane. Andere landen willen dat je voor vertrek al de nodige visa geregeld hebt. Zo stelt Amerika dus een esta aanvragen verplicht voor iedereen die naar hun land toe wil komen. Dit is een manier voor hen om te controleren wie hun grondgebied wil betreden en om mensen die zij niet vertrouwen te weren. Door de esta, een digitaal visum dat aan je paspoort gekoppeld wordt, kan de controle bij de douane sneller en eenvoudiger verlopen. Een esta aanvragen is voor jou dus ook handig, omdat het je gedoe bij de grenscontrole scheelt.

Wanneer esta aanvragen?

Wanneer moet je nu een esta aanvragen? Dat moet in verschillende gevallen:

  • als je op vakantie wilt naar de Verenigde Staten
  • als je voor een zakenreis naar Amerika gaat
  • als je een overstap maakt op een Amerikaans vliegveld

Dus ook als je niet daadwerkelijk het land zult bezoeken, maar op Amerikaans grondgebied een overstap hebt om op je plaats van bestemming aan te komen, moet je dus een esta aanvragen. Dit is enkel nodig als je van plan bent om niet langer dan negentig dagen te blijven. Zal jouw verblijf langer zijn, dan moet je andere documenten aanvragen om toegang tot het land te krijgen. Het fijne van een esta is dat deze twee jaar geldig is, tenzij jouw paspoort eerder verloopt. Is dit elektronische reisdocument jou toegekend, dan kun je hier dus in principe twee jaar lang gebruik van maken en hoef je dus niet voor iedere reis opnieuw een aanvraag in te dienen. Belangrijk is om de aanvraag op tijd in te dienen. Hoewel je online een esta aanvragen kunt, kost de beoordeling wel even wat tijd. Wacht er dus niet te lang mee.

Regel het online

Dat je online een esta aanvragen kunt, is natuurlijk wel heel erg handig. Je hoeft niet eerst naar een ambassade te gaan, maar kunt gewoon online naar esta-aanvragen.com gaan en zij brengen jou vervolgens naar het juiste aanvraagformulier. Jij beantwoordt vervolgens de vragen, rond met de betaling de aanvraagprocedure af en uiteindelijk krijg je dan, meestal na een aantal dagen, bericht of de esta jou is toegekend of niet. Wanneer kan een esta aanvragen nu niet succesvol zijn, wanneer krijg je dit elektronische reisdocument nu niet toegekend? Heb jij een noodpaspoort, dan krijg je deze niet, omdat een noodpaspoort geen elektronische chip heeft. Als je een strafblad hebt of als je de afgelopen paar jaar in Syrië, Irak of Iran bent geweest, dan is de kans op toekenning ook aardig kleiner. De kans van slagen is ook klein als jij eerder een visum hebt aangevraagd en deze aanvraag is afgekeurd. En ben jij bij een vorig bezoek langer dan toegestaan in de VS gebleven, ook dan loop je minder kans op toestemming. Een esta aanvragen is dus belangrijk en meer dan enkel een formaliteit. Op esta-aanvragen.com kun je alles vinden wat je moet weten over deze aanvraag.

Reageren is niet mogelijk