Vaccinaties voor Indonesië gewoon bij je thuis

De leukste landen voor een vakantie zijn vaak ook landen waar je vaccinaties voor nodig hebt. Het is uiteraard leuk om in Europa op vakantie te gaan, maar het blijft allemaal wel dicht bij huis. Het is leuker, of in ieder geval spannender, om ergens naar toe te gaan waar de natuur volledig anders is. Er is wel degelijk variatie binnen Europa qua natuur, maar de verschillen zijn niet heel groot. Daar komt bij dat je op een gegeven moment alles in Europa wel hebt gezien. Op dat moment heb je iets nieuws nodig. Als je naar Indonesië gaat, dan kom je in aanraking met schitterende natuur. Groene bergen, azuurblauw water met vele kleurrijke vissen, schitterende baaien met parelwit zand en uiteraard veel palmbomen. Zodra je uit het vliegtuig stapt, dan is het alsof je in een andere wereld terecht komt. Je kijkt je ogen uit en dat zal je waarschijnlijk tijdens de hele vakantie blijven doen. Niet alleen kom je in aanraking met schitterende natuur, maar ook de mensen en de cultuur zijn uiteraard volledig anders dan je gewend bent. Je komt immers in een oosterse wereld terecht. Dat is dan ook heel wat anders dan wat je in het westen gewend bent. Maar Indonesië is ver weg en ligt in een heel ander werelddeel. Je kunt daar dus niet onbeschermd naar toe gaan. Je hebt vaccinaties voor Indonesië nodig. Hiervoor hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Je kunt namelijk kiezen voor vaccinaties voor Indonesië aan huis. Dit kun je regelen via thuisvaccinatie.nl. Als je kiest voor vaccinaties voor Indonesië aan huis, dan komt er een erkende arts bij je aan de deur. Deze geeft jou de vaccinaties voor Indonesië die je nodig hebt. Verder kun je ook vragen om extra vaccinaties voor Indonesië. Soms zijn vaccinaties verplicht en soms zijn ze optioneel. Welke vaccinaties je nodig hebt hangt af van het gebied waar je naar toe gaat, hoe lang je op vakantie gaat en in wat voor soort accommodatie je zult verblijven. Wanneer de arts bij je thuis komt voor de vaccinaties, dan kun je altijd aan de arts vragen welke vaccinatie je nodig hebt. Het is uiteraard erg gemakkelijk als de arts langskomt voor de vaccinaties voor Indonesië. Maar dat is niet het enige voordeel van thuisvaccinatie.nl. Hieronder vind je de andere voordelen op een rijtje:

  • Vaccinatie door erkende artsen
  • Vaccinatie kan ook ’s avonds en in het weekend
  • Thuisvaccinatie is niet duurder dan de huisarts of GGD
  • De vaccins worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar

De vaccinaties voor Indonesië die verplicht zijn

Als je naar Indonesië op vakantie gaat, dan zijn er geen vaccinaties verplicht. Alleen een vaccin tegen gele koorts is verplicht, maar alleen als je naar Indonesië reist vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Hoewel de vaccinaties dus niet verplicht zijn wordt het wel aangeraden om de volgende vaccinaties voor Indonesië te nemen:

  • DTP vaccinatie
  • Hepatitis A vaccinatie
  • BMR vaccinatie

Het is vooral verstandig om gebruik te maken van de nodige vaccinaties voor Indonesië als je voor een langere periode in Indonesië wenst te blijven. Het risico op ziekte wordt uiteraard groter naarmate je langer in het land verblijft.

Bescherming in Indonesië tegen malaria

Als je in Indonesië bent, dan kun je ook malaria krijgen. Dit kun je in het hele land krijgen, dus het is verstandig om jezelf overal in Indonesië te beschermen tegen muggenbeten. Je hebt geen vaccin tegen malaria, dus het beste wat je kunt doen is jezelf beschermen tegen de muggen via DEET, de juiste kleding en muskietennetten. Meer informatie kunt u lezen op de website.

Reageren is niet mogelijk