Lapland vakantie

Heb jij wel eens in Lapland vakantie gevierd? Ik wel en ik moet je zeggen dat dit echt fantastisch was! Nu ben ik sowieso iemand die er van houdt om in de natuur te zitten, een bezoekje aan een stad kan ik ook best mooi vinden, maar liever geniet ik van de rest. Dan zit je in deze regio natuurlijk hoe dan ook al goed, want het is gewoon een heel dunbevolkte regio. Daarnaast is het zo dat er gewoon echt prachtige natuur is, de uitgestrektheid van het gebied en de afwisseling tussen bossen, meren en open vlaktes is prachtig, om nog maar te zwijgen over de bergen. Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst in Lapland vakantie houden en dat deed ik toen in de zomer. Dat was echt een prachtige ervaring, ik heb er heerlijke wandelingen gemaakt en ben met een bootje het water op geweest. Hier heb ik echt van genoten! Maar ik had nog een lang gekoesterde wens en dat was het zien van het Noorderlicht, daarom heb ik vorig jaar voor de winter een Lapland vakantie geboekt.

Lapland vakantie en noorderlicht

Het is namelijk zo dat een Lapland vakantie echt een ideale manier is om de Aurora Borealis te bewonderen. Dit lichtfenomeen kun je in het hele noorden van Europa zien, sterker nog, zelfs in Nederland kan het heel af en toe wel eens waargenomen worden. Maar juist in het uiterste noorden is de ervaring het best. Dat is zo omdat dit fenomeen hier gewoon het vaakst te zien is, maar ook omdat de omstandigheden ervoor heel goed zijn. Er is bijvoorbeeld eigenlijk geen sprake van lichtvervuiling door industrie of steden, waardoor het effect niet hierdoor vertroebeld wordt. In Lapland vakantie houden is dus een uitstekende keus voor wie het Noorderlicht graag wil zien. Waar kun je nu het beste je reis boeken? Ik heb hiervoor contact opgenomen met Xplore the North. Deze reisorganisatie is namelijk in deze regio gespecialiseerd en zij weten als geen ander welke periodes je het best kunt kiezen om de kans op het zien van de Aurora Borealis zo groot mogelijk te maken! Natuurlijk moet je altijd een beetje geluk hebben met dit weer en dat heb ik zeker gehad! Toen ik vorige winter in Lapland vakantie vierde, waren de omstandigheden echt ideaal! Ik had het geluk om meerdere keren dit natuurverschijnsel te mogen zien en het was echt fantastisch om mee te maken!

Bijzondere mooie reizen

Mijn Lapland vakantie was natuurlijk al geslaagd vanwege het feit dat ik dit lichtfenomeen meerdere keren mocht zien. Maar ook zonder dat zou het een mooie reis geweest zijn, ik ben echt onder de indruk van hoe de reis was samengesteld door Xplore the North. Zij kiezen namelijk altijd voor:

  • prachtige logies
  • een leuk dagprogramma
  • een combinatie van comfort en avontuur
  • activiteiten in kleine groepen

Zelf vond ik het prettig dat de groepen waarmee we op pad gingen niet te groot waren, ik houd van kleinschaligheid zodat er ook echt persoonlijk contact is. Daarnaast vond ik de Lapland vakantie zeer geslaagd vanwege het dagprogramma. In de winter ligt er gegarandeerd sneeuw in deze regio en we hebben dan ook leuke winterse activiteiten kunnen doen. Persoonlijk vond ik het maken van wandelingen erg fijn, omdat de stilte dan niet verstoord wordt en je echt volop van de natuur kan genieten. En ook de tocht met husky’s van ik echt een ware belevenis! Zelf ben ik niet echt een wintersporter, maar van anderen begreep ik dat dit ook uitstekend kon. Wil jij een Lapland vakantie boeken, dan raad ik je dus aan om eens op xplorethenorth.nl te kijken!

Reageren is niet mogelijk